Негода на Київщині: енергетики переходять в посилений режим роботи

Негода на Київщині: енергетики переходять в посилений режим роботи

Внаслідок негоди в Київській області енергетики у четвер, 14 грудня, переходять в посилений режим роботи. Також наразі працюють над подоланням наслідків опадів на вулицях та дорогах.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК у Telegram-каналі. Як прогнозують синоптики, протягом цього дня на Київщині очікується мокрий сніг, дощ та пориви вітру. Через це енергетики мають перейти в посилений режим роботи та підготуватися ліквідовувати наслідки аварій, якщо такі раптом виникнуть. 

Крім того, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко в Telegram-каналі розповів, що над подоланням наслідків опадів на дорогах та автошляхах наразі працюють 169 одиниць техніки.

Також сьогодні над подоланням наслідків опадів на дорогах державного значення та автошляхах загального користування місцевого значення працюють 69 працівників. Вже було використано понад 2,8 тис. тонн протиожеледних матеріалів.

У КОВА зазначили, що заторів на дорогах наразі не спостерігається. Також тривають чергування інженерно-технічних працівників, механізаторів та водіїв.

У місті Києві, як повідомили в КМДА, були задіяні 303 одиниці техніки "Київавтодору" та 103 одиниці техніки керівних компаній, які розчищають дороги від снігу. Вони займаються й обробленням доріг, мостів, спусків і підйомів протиожеледними засобами. Також цим займаються 213 працівників "Київавтодору". Вони обробляють лід на вузьких тротуарах, сходах, пішохідних переходах, зупинках громадського транспорту.

У столиці на весь день прогнозують мокрий сніг і дощ, а місцями й ожеледь та ожеледицю. Учасників дорожнього руху закликали бути максимально уважними та обережними під час пересування вулицями міста. Водіїв просять не паркуватися на узбіччі вулиць і доріг, щоб не заважати роботі спецтехніки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, негода, яка вирувала в Україні наприкінці листопада, забрала життя 12 осіб

Головне