Не Путін: WSJ назвав прізвище ймовірного організатора вбивства Пригожина

Не Путін: WSJ назвав прізвище ймовірного організатора вбивства Пригожина

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, ймовірно, був вбитий за наказом секретаря Ради безпеки рф Миколи Патрушева. Видання Wall Street Journal провело власне розслідування вбивства керівників "вагнерівців". 

Його автори наголошують, що Патрушев став попереджати свого близького друга Володимира Путіна про небезпеку Пригожина ще влітку 2022 року. Проте диктатор застереження проігнорував, оскільки "вагнерівці" демонстрували неабиякі успіхи на полі бою.

Джерела WSJ з числа російських розвідників повідомили, що ставлення Путіна до Пригожина змінилось після одного з телефонних дзвінків. Тоді ватажок найманців у притаманній йому манері емоційно став скаржитися на дефіцит поставок снарядів. Свідками досить грубої з російським лідером розмови був Патрушев та ще низка наближених до нього чиновників. 

Ще більше ситуація ускладнилась після "маршу на Москву", який організував Пригожин. Тоді Патрушев розробив план вбивства ватажка "вагнерівців", а Путін його схвалив.

23 серпня 2023 року в аеропорту "Шереметьєво" під час перевірки літака Пригожина під його крило заклали бомбу. Вона вибухнула, коли літак був на висоті 8 500 метрів. Тоді загинуло десятеро людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємниця зникнення путінських генералів: куди зникають топові офіцери армії рф

Нагадаємо, Путін невдовзі після смертельної для Пригожина аварії заявив, що у тілах загиблих були виявлені фрагменти гранати. Це свідчить про те, що літак, в якому був глава важок ПВК "Вагнер", впав сам

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у вересні заявив, що за ліквідацією Пригожина стоїть російський диктатор: "він убив Пригожина... для нас це на одного терориста менше".

Головне