На Закарпатті стався зсув ґрунту площею 10,5 гектара

На Закарпатті стався зсув ґрунту площею 10,5 гектара

У Тячівському районі Закарпаття стався зсув ґрунту. Зсув охопив площу 10,5 гектарів.

Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита.

За його словами, рух породи триває, тож ситуація залишається напруженою.

"Представники ДСНС та лісомисливського господарства забезпечили цілодобовий моніторинг ситуації з відповідними звітами, аналізом та прогнозуванням. Підготовлено техніку й особовий склад ДСНС, ЛМГ і громади для ліквідації можливих наслідків надзвичайної ситуації природного характеру", - зазначено у повідомленні.

Микита підкреслив, що життю та здоров'ю людей загрози немає, але вживаються заходи для запобігання і оперативного реагування на зміни обстановки у районі зсуву ґрунту.

"Уточнено план можливої евакуації населення найближчого населеного пункту та наявні резерви для виконання першочергових завдань", - додав голова обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, у суботу, 27 січня, на всій території України очікується хмарна погода.

Прогнозуються невеликі дощі та мокрий сніг, вдень на півдні країни буде дощ, у західних областях помірний сніг та мокрий сніг з місцями налипання мокрого снігу. На дорогах, крім південних регіонів, можливі місцями ожеледиця.

Вітер очікується північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с, а в західних областях час від часу пориви досягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря протягом доби коливатиметься від 3° морозу до 2° тепла. Вночі у західних областях очікується 0-5° морозу, вдень на півдні та в Закарпатті - від 1° до 6° тепла.

У Карпатах передбачається помірний сніг; температура повітря вночі становитиме 8-13° морозу, вдень - від 4° до 9° морозу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив про створення Всеукраїнської економічної платформи.

Головне