На Закарпатті немовля намагалися продати за $25 тис до Словаччини

На Закарпатті немовля намагалися продати за $25 тис до Словаччини

На Закарпатті викрили схему торгівлі дітьми - було затримано чоловіка, який організував продаж 11-місячного хлопчика до Словаччини за 25 тис. доларів США.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України в Telegram-каналі. Як зазначається, поліцейські, спільно з прикордонниками та слідчими СБУ, встановили, що фігурант підшуковував жінок, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Він схиляв їх до продажу дітей.

"Мати повинна була встановленим порядком перетнути кордон та передати спільникам дитину. За це жінка мала отримати 5 тис. доларів США. Прибуток організатора складав 20 тис. доларів", - йдеться в повідомленні.

Фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання Головного управління Національної поліції. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ч. 3 ст. 149 ККУ "Торгівля людьми".

За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від восьми до 15 років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала вже другого інформатора рф, що намагався розвідати ситуацію навколо Південноукраїнської АЕС. Згідно з оприлюдненими даними, окупанти у травні завербували жителя Южноукраїнська, який потрапив у їхнє поле зору через свої прокремлівські дописи в одному з російських Telegram-каналів. Росіяни збиралися використати отримані від інформатора дані для прицільних ракетних ударів по АЕС.

СБУ встановила, що від своїх російських кураторів зрадник отримав майже 9 тис. гривень. Затримали зловмисника під час спроби передати координати і фотографії.

Головне