На Сумщині з 19 населених пунктів евакуювали усіх людей

На Сумщині з 19 населених пунктів евакуювали усіх людей

На Сумщині з 19 населених пунктів у пʼяти-кілометровій зоні від кордону з росією евакуювали усіх людей. Про це повідомили у Сумській обласна військова адміністрація, інформує Суспільне.

Відомо,що населені пункти розташовані у Новослобідській, Білопільській, Краснопільській, Шалигинській та Есманьській громадах.

Варто зауважити, що кількість людей складає 12 689 осіб.

"Загалом підлягають евакуації жителі з населених пунктів пʼяти-кілометрової зони чотирьох районів - 15 громад Сумщини. Загальна кількість людей складає 12 689 осіб, у тому числі 712 дітей", - йдеться в повідомленні.

На початку місяця кількість евакуйованого населення становила 3 679 людей. Вони виїхали до інших громад Сумської області.

Нагадаємо, що за практично рік з території Херсону виїхало вже понад 40 000 людей. Евакуація триває і надалі, однак вона є добровільною. Ворог не зменшує інтенсивності обстрілів Херсона та області. Однак останнім часом росіяни умисно ціляться у скупчення людей. 

Як повідомляли Ми-Україна, попри щоденні потужні обстріли та складну гуманітарну ситуацію в Авдіївці досі залишається 1223 цивільних людей.

Головне