На півдні не зафіксовано ознак підготовки рф до наступу, - Сили оборони

На півдні не зафіксовано ознак підготовки рф до наступу, - Сили оборони

На півдні не зафіксовано ознак підготовки російських окупаційних військ до наступу. Водночас ситуація залишається напруженою.

Про це повідомила пресслужба оперативного командування "Південь" на сторінці у Facebook. Як зазначається, ознаки формування наступальних угруповань наразі відсутні.

При цьому бійці ЗСУ утримують позиції на лівому березі Дніпра. Там вони продовжують контрбатарейну роботу та наносять вогневі ураження по позиціях і тилах ворога. Попри складні погодні умови дорозвідка результатів бойової роботи українських захисників досить ускладнено. Проте було підтверджено, що успішно ліквідували шестеро окупантів. Також знищено польовий пункт боєпостачання та пункт управління безпілотниками росіян.

Крім того, у морі триває сильний шторм, через який противник заховав свої кораблі в пунктах базування. Незважаючи на це, росіяни завдавали ударів по населеним пунктам півдня. За добу зафіксували дев'ять атак. Загалом обстріляні були Херсон, Білозерка, Микільське, Очаків та Солончаки. Поранені були шестеро цивільних, серед яких одна дитина. Також виникли руйнування.

З безпілотника ворог скинув чотири осколкові боєприпаси по Антонівці, що на Херсонщині.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у понеділок, 20 листопада, російські війська атакували автостоянку в Херсоні. У результаті двоє людей загинули, одна постраждала. Внаслідок ворожого удару також пошкоджено автомобілі та житловий будинок.

Протягом останньої доби територію Херсонської області обстріляли 51 раз. рф використовувала різноманітне озброєння, таке як міномети, артилерія, системи "Град", танки, С-60, РПГ, безпілотники та авіація.

Головне