На півдні Греції спалахнула величезна пожежа

На півдні Греції спалахнула величезна пожежа

На півдні Греції, поряд з Афінами, спалахнула величезна лісова пожежа. Вона поширюється місцевістю з низькорослою рослинністю.

Про це повідомило видання Ekathimerini. Як зазначається, наразі житловим районам регіону Куварас, де пожежа і розпочалася, нічого не загрожує, незважаючи на сильні вітри.

Крім того, повідомлень про евакуацію жителів до гарячої лінії 112, яку відкрили як запобіжний захід, не надходило.

До гасіння вогню було залучено як наземні, так і повітряні сили. Зараз 30 пожежників з 14 автомобілями, двома десантними літаками та гелікоптером намагаються ліквідувати вогонь.

Нагадаємо, масштабна лісова пожежа у Чехії, яка розпочалася у суботу, 15 липня, у районі чеського міста Пісек, вже охопила близько 40 га лісу. Загасити пожежу намагаються вже з гвинтокрилів. Наразі вже відомо про пятьох постраждалих пожежників. Що сталося причиною займання – невідомо. 

Крім того загасити пожежу намагаються і поблизу міста Соколов у Карловарському краї. Там вогонь також спалахнув 15 липня. Однак масштаби загоряння не такі значні, як у Пісеку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Лісова пожежа на острові Ла-Пальма, яка розпочалась напередодні, “вийшла з під контролю”. Вогонь ширився островом занадто швидко. З Ла-Пальми вже евакуювали 2000 людей. Полум’я знищило на острові близько дюжини будівель.

За попередніми даними, вогонь за два дні охопив площу у близько 4500 га. Влада не виключає, що ситуація може ще погіршитися, зважаючи на сильну спеку.

Головне