Лісові пожежі на Канарах: на острові Ла-Пальма вогонь вийшов з-під контролю (ВІДЕО)

Лісові пожежі на Канарах: на острові Ла-Пальма вогонь вийшов з-під контролю (ВІДЕО)

Лісова пожежа на острові Ла-Пальма, яка розпочалась напередодні, "вийшла з під контролю", заявив регіональний президент Канарських островів Фернандо Клавіхо. Як пише AP, він наголосив на тому, що вогонь ширився островом занадто швидко.

З Ла-Пальми вже евакуювали 2000 людей. Полум'я знищило на острові близько дюжини будівель.

За попередніми даними, вогонь за два дні охопив площу у близько 4500 га. Влада не виключає, що ситуація може ще погіршитися, зважаючи на сильну спеку.

Пожежа стала першим стихійним лихом на острові після виверження вулкана у 2021 році.

https://twitter.com/HotshotWake/status/1680330877476241409

Як відомо, раніше цього тижня жителів півдня Європи попередили про насування на регіон хвилі тепла, яку охрестили "Цербер". Вона, як очікується принесе із собою аномальні температури, стовпчики термометра подекуди підійматимуться до  +48°C. Під загрозою опинились частини Іспанії, Франції, Греції, Хорватії і Туреччини. Від сильної спеки постраждає також північ Африки.

Нагадаємо, раніше цього місяця Всесвітня метеорологічна організація ООН офіційно підтвердила повернення небезпечного погодного феномена Ель-Ніньо. Останній Ель-Ніньо спостерігався у 2016 році, який став найспекотнішим роком за всю історію досліджень.

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1680309268166189057

Як писав "Ми-Україна" раніше, 16 липня рано-вранці поблизу берегів Аляски стався потужний землетрус. Його потужність оцінили у 7,2 бала.

Головне