На Львівщині працівники ТЦК під час патрулювання вулиць використовуватимуть бодікамери

На Львівщині працівники ТЦК під час патрулювання вулиць використовуватимуть бодікамери

Військовослужбовці Збройних сил України на Львівщині почнуть використовувати бодікамери під час патрулювання вулиць.

Про це повідомляє Львівський обласний ТЦК та СП.

"Тепер військовослужбовці Збройних сил України, перед якими стоїть завдання Генштабу щодо мобілізації населення Львівської області, під час щоденних патрулювань та здійснення заходів оповіщення громадян, будуть використовувати бодікамери", - йдеться у дописі.

Зняте відео буде передаватися до територіального центру комплектування. Ця ініціатива йде від Генерального штабу і спрямована на мобілізацію населення. Відеоматеріали будуть аналізуватися у випадку необхідності розбору конфліктних ситуацій або інцидентів під час патрулювання та оповіщення громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився законопроєкт про мобілізацію: нові умови щодо обліку, призову, служби та звільнення

"Майте на увазі, що під час патрулювань відео, що записані з бодікамер, потраплятимуть до територіального центру комплектування на випадок, якщо виникне необхідність проаналізувати подію, що трапилась, і об’єктивно розібратись у конфліктних ситуаціях", - додали у ТЦК.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський засудив випадки застосування сили працівниками територіальних центрів комплектування до чоловіків призовного віку.

Президент наголосив на тому, що в сучасних умовах цифровізації існують можливості вирішити це питання за допомогою діджитал-формату, уникнувши примусового доправлення до ТЦК та застосування сили.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, збитки довкіллю через російську агресію сягнули 2,2 трлн грн.

Головне