На Донеччині жінка збирала гроші для російських окупантів

На Донеччині жінка збирала гроші для російських окупантів

Служба безпеки України Чернівецької області вручила підозру жінкі з Донеччини, яка збмрала коти для військових російської федерації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відомо, що прокремлівську пропагандистку веде підривну діяльність проти України. 

"Зловмисницею є мешканка міста Бунге (колишній Юнокомунарівськ) Єнакієвської міської громади Горлівського району. Жінка вихваляла агресивну політику військово-політичного керівництва Росії, виправдовувала тимчасову окупацію нашої держави та агітувала за "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу РФ", - йдеться в повідомленні. 

Жінка почала свою діяльність ще у 2014 році відразу після початку окупації регіону.

"Вона адмініструє в заблокованій соцмережі "Вконтактє" та месенджері Telegram спільноти антиукраїнського спрямування, а також позиціонується як власниця і головний редактор інтернет-сайту "Частное Мнение молодежный портал" та кореспондентка місцевої антиукраїнської газети "Енакиевский рабочий". У своїх публікаціях та інтерв’ю зловмисниця виправдовує комуністичний тоталітарний режим, заперечує існування незалежної держави України, а український народ називає "фашистами", "карателями", "нацистами" і "вбивцями", - пише прес-служба. 

Крім того, від початку повноматабної війни рф роти України пропагандистка регулярно оголошує збори коштів на потреби росіян. 

“Жінці оголосили підозру за чотирма статтями: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 ККУ), пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 ККУ), виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ч. 1 ст. 436-1 ККУ) та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ)”, - зазначили в СБУ.

Як повідомляли “Ми-Україна”, речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що скоро на фронті будуть результати, які всіх порадують.

Головне