МЗС Південної Кореї викликало російського посла через відряджання військ КНДР до рф

МЗС Південної Кореї викликало російського посла через відряджання військ КНДР до рф

Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла через відправку південнокорейських солдатів у рф для участі у війні проти України. 

Про це повідомляє Yonhap.

За інформацією видання, перший заступник МЗС Південної Кореї Кім Хонг Кюн на зустрічі з послом росії Георгієм Зінов'євим передав чітку позицію уряду. Сеул висловив "глибоке занепокоєння стосовно нещодавнього відправлення солдатів КНДР до росії і вимагає негайно вивести північнокорейські війська з рф і припинити будь-яку подібну співпрацю”.

Посол рф, коли виходив з будівлі МЗС зустрівся з Кім Хонг Кюном, але той відмовився відповідати на подальші запитання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого очікувати Україні та світу від допомоги, яку надає КНДР "братній" росії

Минулого тижня розвідувальне агентство Південної Кореї підтвердило, що Північна Корея відправила близько 1500 солдатів на Далекий Схід росії для участі у війні в Україні. Далі вони планують відправити додаткові війська.

Нагадаємо, група з близько 20 військовослужбовців КНДР, яких режим відправ воювати за росію, здійснила спробу покинути свої позиції без дозволу військового керівництва. Втікачів окупанти зловили, але тепер їх, ймовірно, відправлять на штурми проти українських Сил оборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Китай зацікавлений у взаємодії військ КНДР та росії, щоб оцінити їхню здатність адаптуватися до бойових дій у Європі. Це може бути важливим експериментом для Пекіна в контексті подальшого розширення його впливу.

Головне