Мін'юст прагне відсудити у росії два літаки

Мін'юст прагне відсудити у росії два літаки

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду щодо застосування санкції у вигляді стягнення у дохід держави двох літаків російської компанії "Ільюшн Фінанс Ко". Про це заявила пресслужба Мін’юсту.

"Мін'юст просить застосувати санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції", до АТ "Ільюшн Фінанс Ко.", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що АТ "Ільюшн Фінанс Ко." - це спеціалізована компанія, яка входить до складу державної корпорації "Ростех".

До початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України АТ "Ільюшн Фінанс Ко." співпрацює з вищим політичним керівництвом своєї країни, а також бере участь в матеріально-технічному забезпеченні збройної агресії росії

В Мін'юсті додали, що компанія "сприяє вищому політичному керівництву рф в протидії санкційним обмеженням, які були застосовані до РФ через розв’язання агресивної війни проти України".

Нагадаємо, що в угорської бюджетної авіакомпанії Wizz Air залишився в Україні один літак, він у доброму стані, але поки що безпечно вивезти його не можуть.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Грузія відновлює прямі авіарейси з росії, які були заборонені майже чотири роки. 

Головне