Мін'юст подав позов про застосування санкцій до пропагандиста Кисельова

Мін'юст подав позов про застосування санкцій до пропагандиста Кисельова

Міністерство юстиції України у середу, 7 лютого, подало позов про застосування санкцій до російського пропагандиста Дмитра Кисельова.

Про це повідомила пресслужба Мін'юста на сторінці у Facebook. Як зазначається, відомство подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції до Кисельова згідно з пунктом 11 частиною 1 статті 4 Закону України "Про санкції". 

У Мін'юсті нагадали, що Дмитро Костянтинович Кисельов є російським телеведучим та пропагандистом. Він з 2014 року публічно підтримує окупацію Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.

При цьому з початку повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації на територію України Кисельов продовжив діяльність, яка спрямована на виправдання російської військової агресії. Зокрема, він бере участь у поширенні пропаганди Кремля, яка стосується необхідності так званої "денацифікації" та заперечення існування України як держави.

Нагадаємо, російський актор Дмитро Пєвцов, який також є депутатом держдуми рф, отримав підозру за заклики до війни проти України, повідомили у Службі безпеки України. Актор входить до близького оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора та неодноразово виступав на підтримку російських окупантів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, слідчі СБУ, ґрунтуючись на зібраних доказах, оголосили про підозру так званій заступниці "голови комітету молодіжної політики Криму" Ані Григорян. Жінка нав'язує дітям шкільного віку кремлівські наративи та керує їхнім військовим вишколом у місцевому "центрі військово-патріотичного виховання "Авангард".

Головне