"Ми відправляли машину на фронт, а не відловлювати людей": фонд UUF про "швидку" з воєнкомами в Одесі

ГО “Об'єднаний гуманітарний фронт" (UUF)відреагувала на відео, на якому люди в формі в Одесі роз'їжджають на кареті швидкої допомоги для "відлову" людей. У фонді заявили, що передавали автівку на фронт, а не такі потреби. 

Організація наголосила, що жоден ТЦК не надсилав запитів і не отримав жодного авто безпосередньо від них. А усі "швидкі" передаються безоплатно у відповідь на запити медиків бойових підрозділів, а також офіційних медичних закладів.

"Глибоко стривожені тим, як використовуються швидкі, передані фондом для порятунку життів в Україні. Без оригінальних номерних знаків важко точно встановити, за яким саме запитом було передано даний автомобіль", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у четвер, 21 грудня, у мережі з'явились фото- та відеоматеріали, на яких зображено, як в Одесі люди у військовій формі на кареті "швидкої" намагалися затримати чоловіка. Здійснити заплановане їм завадила жінка. На кадрах очевидців потрапила і власне машина, на якій можна роздивитися логотип лого фонду UUF. Ця ГО займається придбання спецмашин для порятунку населення у прифронтовій зоні та вивезення з поля бою поранених воїнів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ТЦК та ЗСУ на відео на ситуацію з військовими на "швидкій" в Одесі відреагували. Нині триває розслідування, усіх причетних обіцяють покарати.

Головне