Метеорологічна осінь у Києві почалася на два тижні пізніше за кліматичну норму

Метеорологічна осінь у Києві почалася на два тижні пізніше за кліматичну норму

Метеорологічна осінь у Києві почалася на два тижні пізніше за кліматичну норму. Про це пишуть у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського. 

Середньодобова температура повітря 2 жовтня знизилась до +13,9°С.

Цьогорічне метеорологічне літо закінчилось 1 жовтня і загалом тривало 142 дні. Найдовшим літо було в 2012 році – 166 днів, а найкоротшим у 1990 році – 88 днів.

Раніше норми метеорологічна осінь настала у Києві у 1993 році – 25 серпня, а пізніше – 15 жовтня в 2020 році.

Як писали "Ми-Україна" раніше, минуле літо виявилося найспекотнішим на Землі за всю історію спостережень, що розпочалися у 1880 році.

Вчені заявили, що три літні місяці разом були на 0,23°C теплішими за будь-яке літо з початку записів NASA. Також це літо було на 1,2°C спекотнішими за середню температуру літа між 1951 і 1980 роками.
 
"Надзвичайно високі температури поверхні моря, частково викликані поверненням Ель-Ніньйо, значною мірою спричинили рекордне тепло літа", ‒ заявив кліматолог Джош Вілліс.

Через новий рекорд спеки, яка охопила більшу частину планети, посилились лісові пожежі в Канаді та на Гаваях, хвилі спеки накрили Південну Америку, Японію, Європу та США, через це були сильні дощі в Італії, Греції та Центральній Європі.

Головне