Мета ЄС - справедливий мир в Україні, а не ще один заморожений конфлікт, - Урсула фон дер Ляєн

Мета ЄС - справедливий мир в Україні, а не ще один заморожений конфлікт, - Урсула фон дер Ляєн

Мета Європейського Союзу - це справедливий та стійкий мир в Україні, а не ще один заморожений конфлікт.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час конференції послів ЄС у Брюсселі. За її словами, поки війна затягується, і поки Європа продовжує задовольняти щоденні потреби українців, необхідно також "намагатися зосередитися на шляху вперед і на тому, що означає підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

Вона зазначила, що основний шлях до досягнення справедливого миру в Україні - це “формула миру” президента Володимира Зеленського. Європейські посли мають продовжувати працювати, аби зібрати більше підтримки для “формули миру” від країн по всьому світу.

Крім того, як наголосила фон дер Ляєн, Україна потребує довгострокової безпеки, тож треба забезпечити стійку військову силу, здатну захистити Україну зараз і стримувати росію в майбутньому. Така мета вимагає нарощування потужностей оборонної промисловості ЄС.

Президентка Єврокомісії додала, що також найкращим способом забезпечити в Україні стабільність і процвітання в середньостроковій і довгостроковій перспективі – це членство в Євросоюзі.

"Щоб Україна одужала - Європа є відповіддю. Щоб ще більше зміцнити українську демократію - Європа є відповіддю. Щоб захистити Україну від майбутніх вторгнень - знову ж таки, Європа є відповіддю", - резюмувала вона.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, візит президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн в Україну є позитивним сигналом, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Головне