Мельник може стати новим послом у Бразилію

Мельник може стати новим послом у Бразилію

Нинішній заступник голови Міністерства закордонних справ України Андрій Мельник знову може стати послом. Його кандидатуру схвалив уряд Бразилії.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Бразилії на сайті.

"Уряд Бразилії із задоволенням повідомляє про надання згоди на призначення пана Андрія Мельника надзвичайним і повноважним послом України в Бразилії", - йдеться в заяві.

Довідка.

Андрій Мельник є українськимм дипломатом. Обіймав посаду Надзвичайного і повноважного посла України в Німеччині з 19 грудня 2014 по 9 липня 2022 року. З 18 листопада 2022 року він був призначений заступником глави зовнішньополітичного відомства України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, бразильський президент Луїз Інасіо Лула да Сілва знову пропонує посередництво у мирних перемовинах між росією та Україною. Да Сілва заявив, що він хоче знайти “золоту середину” для країн.

Президент Бразилії і до цього неодноразово закликав до створення групи країн, не залучених до війни, яка могла б виступати посередником у мирних переговорах, щоб покласти край конфлікту, і пропонував поступки з обох сторін. Одна з його ідей полягала у тому, щоб віддати Крим рф.

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва сам вирішує, які його заяви щодо мирних “планів” врегулювання війни в Україні є доречними. Однак будь-які його пропозиції, при яких Україна має поступитися територіями, “не полетять”.

Головне