Масштабний страйк аеропортів у Німеччині: в країні можуть скасувати понад 2 тис рейсів

Масштабний страйк аеропортів у Німеччині: в країні можуть скасувати понад 2 тис рейсів

У Німеччині розпочався масштабний страйк аеропортів. Можуть скасувати 2340 рейсів, від чого постраждають майже 300 тис. пасажирів.

Про це повідомляє видання DW. Як зазначається, ще вночі фактично припинив роботу аеропорт Ганновера.

Страйк у Німеччині призвів до масштабного паралічу повітряного сполучення в країні. Заплановано, що страйки, крім Ганновера, пройдуть ще в шістьох аеропортах: Франкфурті-на-Майні, Мюнхені, Штутгарті, Гамбургу, Дортмунді та Бремені. Закінчиться акція пізно ввечері в п'ятницю.

"Можна очікувати, що затримки, скасування і навіть часткова зупинка повітряного руху через страйк матимуть сильний вплив, особливо на внутрішні повітряні перевезення. Заступник голови Ver.di Крістін Беле попросила розуміння у пасажирів, які, на жаль, постраждали від страйку", – зазначили організатори.

Об'єднання аеропортів ADV назвало те, що відбувається, безпрецедентною ескалацією трудового конфлікту. Лише авіаконцерн Lufthansa був змушений скасувати близько 1300 рейсів.

Ver.di добивається для 2,5 млн своїх членів підвищення зарплати на 10,5% та одноразової виплати в розмірі 500 євро. Термін дії трудової угоди має становити 12 місяців. Роботодавці відкидають ці вимоги, тож наступний раунд переговорів призначено на 22-23 лютого у Потсдамі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Парижі під час акцї протесту проти пенсійної реформи спалахнула напруженість, яка призвела до того, що кілька десятків людей у ​​капюшонах і в чорному одязі кинули снаряди в поліцію. Правоохоронці відповіли сльозогінним газом.

Головне