Марафон "Єдині новини" не припинятиме своєї роботи, - Шмигаль

Марафон

Телемарафон "Єдині новини" не зупинить своє функціонування, також незмінною залишиться його структура. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час години запитань до уряду.

Він наголосив на тому, що росія не припиняє ведення інформаційної війни.

"З точки зору того, що йде війна в країні і вона лежить не лише в мілітарній площині, але й також в інформаційній, то потрібно мати наші засоби інформування людей. Для того, щоб перебити всі дезінформаційні, а також всі пропагандистські наративи російського ворога. Тому телемарафон працює і буде працювати", - зазначив він.

Шмигаль нагадав, що телемарафон працює від самого початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну і надалі це робитиме. Його головна задача полягає у інформуванні українського народу. 

Як відомо, "Єдині новини" розпочали вою роботу у лютому 2022 року, об'єднавши канали "Рада", Суспільне мовлення, ICTV/СТБ, 1+1, Інтер та  "Ми-Україна". Ефірний час між ними розподілено на слоти, тривалістю по шість годин кожен. Завдяки роботі телемарафону українці на тлі масованих російських вкидань отримали змогу дізнаватись новини від першоджерел. 

Нагадаємо, раніше цього місяця прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вважає переспрямування коштів, які було виділено на телемарафону на інші цілі. Посадовець вказав на те, що його функціонування є суттєвою складовою протидії російської агресії проти України, зокрема в інфопросторі.

Головне