Маляр: Росіяни хочуть змінити етнічний склад на окупованих територіях

Маляр: Росіяни хочуть змінити етнічний склад на окупованих територіях

Російські загарбники намагаються змінити етнічний склад на тимчасово окупованих ними територіях України.

Про це заявила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ми всі пам'ятаємо процес "переселення народів", який свого часу здійснював Сталін. Це інструмент "імперії" використовується для того, щоб змінити етнічний склад та "розмити" будь-який прояв на супротив. Тому росіяни беруть представників інших етнічних груп з різних регіонів росії та примусово заселяють ними окуповані території", – розповіла Маляр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник Керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що в порадах уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця та віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук щодо того чи слід отримувати паспорт рф громадянам на окупованих територіях немає жодних суперечностей. Раніше омбудсмен закликав українців на ТОТ брати російські паспорти для збереження життя. Водночас міністерка заявила, що їх брати не слід.

Також Центр національного спротиву повідомив, що росіяни на тимчасово окупованих територіях удають з себе цивільних жителів, аби викрити українське підпілля. Відомо, що росіяни цікавляться у продавців, кондукторів й інших, хто жаліється на російську владу й нерідко самі провокують подібні розмови. Таким чином ворог шукає членів українського патріотичного руху. Якщо місцеві жаліються на окупацію, то співробітники ФСБ змушують таких людей співпрацювати з ними.

Головне