Маляр про російські ІПСО: Сьогодні вони працюють у посиленому режимі

Маляр про російські ІПСО: Сьогодні вони працюють у посиленому режимі

Заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр повідомила, що в середу, 7 червня, ворожі ІПСО працюють у посиленому режимі. Зокрема, вони поширюють одразу кілька фейків.

Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі. За словами Маляр, міф про "військову могутність" росії обслуговує вся пропагандистська система цієї держави.

"Щойно їх армія несе втрати та зазнає невдач на фронті, вони одразу подвоюють кількість інформації про їхні успіхи. От сьогодні таких повідомлень відчутно побільшало. Значить ситуація розвивається навпаки", - йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра оборони зазначила, що проросійські Telegram-канали приділяють особливу увагу поширенню меседжів про нібито ефективну діяльність військ рф на різних напрямках. Сьогодні мова йде про начебто:

  • російська армія успішно наступає в Мар'їнці;
  • росія контролює Бахмут;
  • російські війська зупинили наступ Збройних сил України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники заявили про нібито перші знищені німецькі танки “Leopard 2”, але ними виявилась сільськогосподарська техніка. Російський “воєнкор” кремлівської “Комсомольської правди” Олександр Коц навіть наголосив у своєму Telegram-каналі, що російські окупанти знищили німецький танк. Однак невдовзі допис зник.

OSINT-спільнота у Twitter довела, що на кадрах – не танк, а комбайн та навіть назвали марку цієї техніки. Нею виявились комбайни John Deere.

Також радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк закликав стежити в контексті контрнаступу лише за офіційними новинами з України. За його словами, російська армія “активно відбиває атаки, знищуючи тисячі танків, сотні HIMARS і ескадрилій F-16”.

Головне