Маляр: Після заколоту Пригожина військові рф не довіряють своєму керівництву

Маляр: Після заколоту Пригожина військові рф не довіряють своєму керівництву

Заколот Євгена Пригожина та ПВК "Вагнера" змінив ставлення росіян та російських військових до вищого військово-політичного керівництва рф. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Так званий "марш справедливості" збройного формування найманців Пригожина став поштовхом для зміни ставлення російських громадян та військовослужбовців до вищого військово-політичного керівництва рф", - зазначила Маляр.

Зокрема, наголосила заступниця міністра оборони, військові рф тепер не довіряють міноборони та генштабу.

"Так, розгубленість і пасивність вищого начальницького складу російських зс під час спроби "вагнерівського" перевороту призвела до зростання недовіри офіцерського, сержантського та рядового складу до вищих чинів міністерства оборони та генерального штабу зс рф.

Крім того, окремі командування оперативних об’єднань і з’єднань російських окупаційних військ намагаються уникнути комплектування підпорядкованих військових частин (підрозділів) особами з місць позбавлення волі, незважаючи на потребу у відновленні втрат особового складу", - заявила Ганна Маляр.

При цьому вона додала, що наразі в російській армії зросла можливість дезертирства, проявів непокори та бунтів.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Ганна Маляр пояснила, чому росія нагнітає ситуацію із Запорізькою АЕС. За її словами, країна-агресор може вчинити теракт, щоб переломити хід війни на свою користь. Вона наголосила, що рф здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі.

Головне