Маляр: На Куп’янському напрямку росіяни хочуть вибити ЗСУ з панівних висот

Маляр: На Куп’янському напрямку росіяни хочуть вибити ЗСУ з панівних висот

На Куп’янському напрямку російські війська намагаються вибити Збройні сили України з панівних висот. Однак українські військові у четвер, 27 червня, відбили кілька штурмів без втрати позицій.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

За її словами, на Бахмутському напрямку на півдні від Бахмута країнська армія поступово рухається вперед. Наразі бої тривають в районі Кліщіївки, Курдюмівки, Андріївки. Маляр зазначила, що вони "носять доволі жорсткий характер".

Крім того, окупанти ведуть інтенсивний вогонь. На півночі від міста Бахмут українські війська відбивають атаки армії рф.

Водночас на Лиманському напрямку Сили оборони відбили декілька російських атак в районі Серебрянського лісу.

Нагадаємо, росіяни стягують свої війська по всіх напрямках фронту і намагаються зупинити наступ української армії. Скрізь тривають важкі бої. Збройні сили України на півдні та сході стикаються з дуже потужним опором противника.

“Росіяни стягують війська по всіх напрямках. Крім того, вони підтягують свої професійні підрозділи, які є найбільш підготовленими. Вони стягують техніку і всіма силами намагаються зупинити наш наступ”, – розповіла Маляр раніше.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські захисники відбили ворожі атаки на Бахмутському,  Куп’янському, Лиманському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському напрямках. Авіація сил оборони за добу, 26 липня, завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два – по його зенітно-ракетних комплексах. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.