Макфол прокоментував відмову Путіна їхати в Африку через ордер МКС: Він боїться

Макфол прокоментував відмову Путіна їхати в Африку через ордер МКС: Він боїться

Відмова російського диктатора Володимира Путіна їхати на саміт БРІКС в Південно-Африканську Республіку свідчить про те, що він боїться. Таку думку висловив американський дипломат, посол США в рф у 2011 - 2014 роках Майкл Макфол в ефірі "Ми-Україна".

"Це прекрасна новина, я вважаю. Це означає, що він боїться. Це означає, що його близький друг ПАР і Сиріл Рамафоса відносяться до закону краще, ніж до Путіна. І це знак, що підтримка Путіна в світі зменшується поступово. Я вважаю, що це кардинальний успіх", - наголосив Майкл Макфол.

Також він висловив жаль через те, що Сполучені Штати Америки не є  членом Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт російського диктатора.

"На жаль США не є членом цього суду (МКС, - ред.). Але це не означає, що це не має значення. Сам факт, що Путіна не буде в ПАР - це величезний успіх", - наголосив американський дипломат.

Нагадаємо, президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса розповів, що росія пригрозила його країні оголошенням війни за арешт російського президента Володимира Путіна. У серпні він повинен приїхати на саміт БРІКС.

Згодом російська сторона все ж заявила, що Путіна на саміті не буде. Замість нього до ПАР відправлять голову мзс рф Сергія Лаврова.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше російський диктатор Володимир Путін заявив, що західні землі Польщі були “подарунком Сталіна”. Також він стверджував, що Польща має дякувати СРСР за “відновлення незалежності”.

Головне