МАГАТЕ зробило більше, ніж ООН та МКЧХ, - військовий експерт

МАГАТЕ зробило більше, ніж ООН та МКЧХ, - військовий експерт

Під час повномасштабної війни МАГАТЕ зробило більше, ніж ООН чи Міжнародний комітет Червоного хреста.

Таку думку висловив військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Всі міжнародні організації зараз під час цієї війни показали свою нездатність запобігти якісь погані дії. ООН не спрацювало, МАГАТЕ – не спрацювало, Міжнародний комітет Червоного хреста - своя історія. На мою особисто думку, МАГАТЕ зробило набагато більше, ніж ООН та інші організації разом узяті. Вони хоча б спробували. Рафаель Гроссі хоча б приїжджав. Мені не сподобалося, як він обіймався з представниками росії, як йому пояснювали, що це українці обстрілювали", - зауважив він.

Ступак нагадав, що США продовжують бути залежними від російської сировини для АЕС. За останній рік вони на 25% зменшили свою залежність, але російське паливо все ще у великій кількості постачається до АЕС.

Нагадаємо, на початку серпня експерти МАГАТЕ заявили, що не виявили мін та вибухівки на дахах енергоблоків ЗАЕС.

“Після вчорашнього доступу експерти МАГАТЕ не помітили мін або вибухівки на дахах реакторних будівель третього та четвертого блоків і турбінних залах ЗАЕС”, – зазначив Гроссі.

Після неодноразових запитів команда МАГАТЕ отримала безперешкодний доступ до дахів двох реакторних блоків, а також могла чітко бачити дахи турбінних залів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти атакували Херсонську область, поранення отримав пенсіонер.

Головне