Лубінець: Я маю величезні претензії до діяльності Червоного Хреста на території росії

Лубінець: Я маю величезні претензії до діяльності Червоного Хреста на території росії

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що має величезні претензії до діяльності Червоного Хреста на території росії.

Про це він зазначив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, дуже часто українські полонені повертаються з росії в поганому фізичному та психологічному стані. Проте також є випадки, коли росіяни закатовували та просто вбивали наших військових в полоні.

"Останнім часом російські військові практикують таке, щоб взагалі не брати в полон - просто впритул розстрілюють і це не зважаючи навіть на деякі домовленості, які у нас були. Це свідчить про те, що рф не збирається дотримуватися Женевських конвенцій і я, як омбудсмен України вимагаю, щоб МКЧХ це фіксував і про це нарешті публічно говорили", - заявив Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував розстріл українських військовополонених російськими окупантами. Він нагадав, що убивство військовополонених є воєнним злочином, а також додав - для росії немає жодних законів та правил.

Збір на БпЛА "СИЧ" для підрозділів ГУР МОУ:

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути з росії та тимчасово окупованих територій 11 дітей. Повернули шістьох дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та пʼятьох хлопчиків.

Головне