Литва відправила в Україну бронетранспортери M577

Литва відправила в Україну бронетранспортери M577

Литва відправила до України бронетранспортери М577, вони вже прибули на територію нашої країни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Литви.

У міністерстві зазначили, що у цьому році відповідно до запитів України, Литва також поставила 155-міліметрові боєприпаси, системи захисту від дронів, зимове спорядження та теплий одяг, боєприпаси для протитанкового гранатомета Carl Gustaf, системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, частково розібраний легкий штурмовик L-39ZA Albatros та іншу допомогу.

Міністерство підкреслило, що Литва зобов'язана надавати Україні довгострокову підтримку, загальний обсяг якої становить вже один мільярд євро.

Крім того, Литва вже надала Україні військову допомогу на суму приблизно 610 млн євро. З цієї суми у поточному році було виділено близько 84 млн євро, і мета полягає в збереженні цієї динаміки.

21 квітня литовське оборонне відомство повідомило про передачу Силам оборону України легкого штурмовика. Йдеться про борт L-39ZA "Альбатрос".

В Міноборони Литви зауважили, що бойові літаки такого типу використовувались литовською армією під час навчань бійців керуванням винищувачами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо не планує відмовлятися від спроби захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня.

Головне