Листа не буде: президент Німеччини не збирається вітати Путіна з "переобранням"

Листа не буде: президент Німеччини не збирається вітати Путіна з

Чинний федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що не надсилатиме Володимиру Путіну листа із привітаннями з нагоди так званої "перемоги" на псевдовиборах президента в рф. Про це повідомила прессекретарка німецького лідера Серстін Гаммелін на запит видання Tagesspiegel.

"Листа Путіну не буде", - йдеться у його відповіді. 

До цього влада у ФРН заявляла, що так звані "президентські вибори в росії" не мали нічого спільного зві свободою та справедливістю. 

"Керівництво Путіна авторитарне, він спирається на цензуру, репресії та насильство. "Вибори" на окупованих територіях України не мають юридичної сили і є черговим порушенням міжнародного права", - вказано у заяві МЗС ФРН. 

Тим часом у політичній силі Союз Сари Вагенкнехт (BSW) закликали до визнання результатів так званого електорального процес у рф. 

"Немає сенсу сумніватися у легітимності російських виборів... Путін є і залишається президентом, альтернативи йому в рф немає. Не слід поводитися так, ніби вибори були цілком безглуздими. Захід неодноразово неправильно оцінював росію", - заявив віце-президент BSW Клаус Ернст.
 
Як відомо, після виборів у рф у 2018 році - за чотири роки після окупації Криму - Штайнмайер надсилав листа із привітанням російському диктатору Путіну. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про "вибори" путіна в росії: як влаштовані, навіщо потрібні та як відреагує світ

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов заявив, що будь-який результат так званих "президентських виборів" у росії є фальшивкою. Він додав, що Путін розуміє, що його слабкість на виборчих процесах ставить під сумнів його стабільність як лідера, особливо в очах таких світових гравців, як Китай. Ця слабкість, за словами Буданова, є найбільшою загрозою для Путіна, і її можна використати проти нього. 
 

Головне