Ліс стає схожим на поле: в "Азові" показали, як виглядає Серебрянське лісництво після обстрілів 

Ліс стає схожим на поле: в

Ботанічний заказник "Серебрянський", що розташовується неподалік Кремінної, через щоденні та цілодобові обстріли стає все більше схожим на поле, а не на ліс. Світлин лісу показали бійці бригади "Азов" Гвардії Наступу.

Військові експерти сходяться на думці, що Серебрянське лісництво не має вирішального значення для російських військ. Знищивши українські сили на позиціях в районі заказника, росіяни отримають відкритий шлях до Білогорівки. Це місто є це останнім бастіоном на шляху їхнього просування до кордону Луганської області. Водночас, якщо Сили оборони посунуть тут противника, то це відкриє шлях до звільнення Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки довкіллю через російську агресію сягнули 2,2 трлн грн, – Шмигаль

Нагадаємо, наприкінці травня на Куп'янському напрямку спостерігалось сильне задимлення. Воно виникло через те, що в результаті обстрілів горіли лісові насадження. Це стосувалось зокрема і Серебрянського лісу - заповідника площею 107 га.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Державна екологічна інспекція нарахувала збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок масштабних пожеж, спричинених російськими окупантами на Луганщині. Сума перевищує 17 мільярдів гривень.

Головне