Латвія припинила видачу гуманітарних віз росіянам

Латвія припинила видачу гуманітарних віз росіянам

Через громадянської війни у російській федерації Латвія припиняє видавати росіянам гуманітарні або будь-яких інші візи.Про це у своєму Twitter-акаунті повідомив президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Також країна посилює охорону кордону з росією.

"Латвія не видаватиме гуманітарних та інших віз у зв'язку з подіями в Росії", - зазначив глава держави. 

Крім того, уряд країни ухвалилв рішення не змінювати обмеження на перетин кордону, які діють для громадян росії з 19 вересня 2022 року.

Відомо, що Латвія, Естонія і Литва скоординовано охороняють кордони з рф і Білоруссю та за необхідності ухвалюватимуться спільні рішення.

Колишній міністр закордонних справ Латвії розповів, що країна уважно стежить за розвитком ситуації в росії й обмінюється інформацією з союзниками.

"Охорону кордону посилили, візи чи в’їзд на кордон росіянам, які виїжджають з Росії через поточні події, розглядатися не будуть. Прямої загрози Латвії зараз немає", - наголосив він.

https://twitter.com/edgarsrinkevics/status/1672552690059026433

Нагадаємо, що Латвія найближчим часом завершить передачу Україні усіх своїх бойових гелікоптерів.

Як повідомляли “Ми-Україна”, бійці російського добровольчого корпусу, які наразі перебуваються на території рф, готові приєднатися до заколоту в росії, влаштованого ватажком “вагнерівців” Євгеном Пригожиним.

Головне