Латвія перекидає в Україну всі свої бойові гелікоптери: скоро надійдуть останні одиниці

Латвія перекидає в Україну всі свої бойові гелікоптери: скоро надійдуть останні одиниці

Латвія найближчим часом завершить передачу Україні усіх своїх бойових гелікоптерів. Про це повідомив прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш у ході конференції з відновлення України у Лондоні.

За його словами, наразі у Латвії завершують підготовку повітряних суден до відправлення.

Також Каріньш наголосив, що якраз перед повномасштабним вторгненням рф Латвія передала Україні переносні зенітні ракетні комплекси Stinger.

"Відтоді наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на всі види допомоги Україні, з яких понад 1% - лише на військові потреби. Отже, всі наші ракети Stinger зараз в Україні. У нас є флот гелікоптерів, всі ці гелікоптери - останні зараз перефарбовуються, щоб бути придатними до використання і виглядати добре - ми відправляємо в Україну", - наголосив глава уряду Латвії.

Крім того він нагадав, що його країна допомагає навчати українських солдатів та постачає Силам оборони України безпілотники.

Нагадаємо, раніше міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце повідомила про рішення країни передати Україні всі наявні у Латвії переносні ЗРК Stinger.

Як повідомляли "Ми-Україна", Латвія вирішила передати Україні вісім автомобілів, конфіскованих у країні у п’яних водіїв.

Головне