Київ знову вийшов у лідери за кількістю вакансій на ринку праці

Київ знову вийшов у лідери за кількістю вакансій на ринку праці

Ринок праці в Україні продовжує оживати: кількість вакансій зростає, натомість число резюме меншає. Києву вдалось повернути собі лідерську позицію за обсягами пропонованих місць роботи.

Про це в інтерв'ю "Ми-Україна" розповіла HR-експертка, кар'єрна консультантка Тетяна Пашкіна.

За її словами, попри те, що найбезпечніше працювати в західних регіонах, найбільше вакансій пропонують зовсім інші області.

"За кількістю вакансій Київ знову вийшов в лідери - 20 000 вакансій. 4000-5000 це Львів; 2800-3000 - це Дніпро та Одеса; 2000 - Харків, який обійшов Івано-Франківську область (1700)", - зазначила вона.

Пашкіна наголосила, що якщо говорити про трудовий ресурс, тут виникає проблема.

"Якщо (на захід - ред.) захоче переїхати, наприклад, харківська чи сумська компанія, а людей немає, тому що у них була змога виїхати на працевлаштування за кордон (вибачте, зарплатня там вища), то людей може не вистачати. І до війни була проблема, коли переходили іноземні компанії, яким було вигідно розташовуватися суто логістично в західних Регінах, то їм треба було ще довгенько шукати кандидатів навіть на "білу" зарплатню, на соцпакет і так далі... Люди були як хвиля - вони спочатку поїхали на захід, а коли перестало так голосно бакхати - зважились повернутись і навряд чи знов поїдуть в той самий Ужгород, якщо звісно не буде загострення ситуації", - розповіла експертка.

За її прогнозом, Київ дуже малоймовірно тепер втратить свою позицію лідера за кількістю вакансій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні 2023 року число вакансій на Work.ua практично вийшло на довоєнний рівень — 82 400 тисяч пропозиції від роботодавців. Квітневий показник виявився всього на 2% меншим, аніж був у 2021 році.

Головне