Китай першим призначив нового посла Афганістану за правління Талібану

Китай першим призначив нового посла Афганістану за правління Талібану

КНР стала першою у світі державою, яка призначила посла в Афганістані після того, як владу в країні захопили таліби. Як пише Reuters, китайський дипломат Чжао Сін вручив вірчу грамоту так званому прем'єру "Талібану" на церемонії в афганській столиці - Кабулі.

Водночас видання наголошує, що нині достеменно невідомо, чи означає цей крок офіційне визнання уряду Талібів Китаєм.

"Це нормальна ротація посла Китаю в Афганістані, що покликана продовжити розвиток діалогу та співпраці між КНР і Афганістаном. Політика Китаю щодо Афганістану зрозуміла і послідовна", - вказано у поясненні китайського зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, це призначення посла іноземною країною стало першим від моменту, коли до влади в Афганістані прийшов "Талібан" у серні 2021 року. За понад два роки уряд талібів не визнала жодна країна у світі.

Нагадаємо, цьогоріч улітку керівництво радикального руху “Талібан” наказало закрити всі салони краси для жінок. Перші такі заклади в країні відкрили свої двері для відвідувачок наприкінці 2001 року, за кілька місяців після того, як талібів було усунуто від керівництва. Проте навіть і після їхнього повернення два роки тому заклади продовжували працювати, проти вже без вивісок і за “закритими вікнами”.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у квітні Талібан” заборонив афганкам працювати у місіях Організації Об’єднаних Націй в країні. В ООН закликали усіх своїх працівників в країні – як жінок, так і чоловіків – протягом певного часу не виходити на роботу.

Головне