Кулеба проводить термінові консультації з ООН щодо "зернової угоди"

Кулеба проводить термінові консультації з ООН щодо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок, 17 липня, проводить термінові консультації в штаб-квартирі ООН. Це пов'язано з виходом росії із "зернової угоди".

Про це повідомила прес-служба українського зовнішньополітичного відомства в Telegram-каналі.

"На доручення Президента Зеленського, Дмитро Кулеба проводить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку термінові консультації з партнерами", - йдеться в повідомленні МЗС.

Як зазначається, на консультаціях обговорюються наступні кроки після виходу росії із "зернової угоди".

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш шкодує через рішення росії не продовжувати “зернову угоду”. За словами Гутерреша, в ООН запропонували росії та диктатору Володимиру Путіну деякі рішення для збереження угоди. При цьому він додав, що “глибоко розчарований” тим, що Путін їх проігнорував.

“Зрештою, участь у цих угодах – це вибір, але у людей, які опинилися у скрутному становищі в усьому світі, і у країн, що розвиваються, немає вибору. Сотням мільйонів людей загрожує голод, а споживачам – глобальна криза вартості життя. Вони заплатять за це ціну”, – заявив генсек ООН.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав інструментом тиску рішення росії вийти з “зернової угоди”. Очільник українського зовнішньополітичного відомства прогнозує, що рішення рф призведе до підвищення цін на продовольство у всьому світі. При цьому він додав, що найбільше відчують зростання цін Африка та Азія, і це буде “результат дій росії”.

Головне