Кулеба: Маю надію, що Орбан принаймні вимив руки після рукостискання з Путіним

Кулеба: Маю надію, що Орбан принаймні вимив руки після рукостискання з Путіним

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю французькому France 24, в якому прокоментував зустріч прем'єра Угорщини Віктора Орбана та російського диктатора Володимира Путіна в Китаї.

"Я сподіваюся, що він (Орбан - ред.) принаймні вимив руки і продезінфікував їх після рукостискання з Путіним", - сказав міністр.

Так само критично на рукостискання Орбана та Путіна відреагувала і прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас. 

"Як можна тиснути руку злочинцеві, який веде загарбницьку війну, особливо прийшовши з країни, яка має таку історію, як Угорщина? Те, що сталося в Угорщині, те, що там зробили росіяни, не таке вже і далеке минуле", - сказала вона.

У словах Каллас йдеться про повстання угорського населення у 1956 році. Під час його придушення армією СРСР загинуло як мінімум 2600 угорців. 

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт президента рф Володимира Путіна. Влітку прокурор МКС Пьотр Гофманський заявив, що російському диктатору загрожують нові ордери на арешт від Міжнародного кримінального суду. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, партія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана стрімко втрачає підтримку, з лютого 2023 року кількість прихильників впала на 400 тис. осіб.

 

Головне