Путін прилетів в Китай до свого "дорогого друга" Сі: що робитиме там два дні 

Путін прилетів в Китай до свого

Російський лідер Володимир Путін вранці у вівторок, 17 жовтня, прилетів до китайської столиці. У КНР він, як очікується, пробуде два дні, пише Reuters.

Мета візиту - демонстрація "безмежного" партнерства між країнами, попри війну в Україні.

Видання зазначає, що ця поїздка для російського диктатора стала другою від 17 березня, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт. До цього за межі рф він виїздив до Киргизстану. 

Рішення МКС зобов'язує 123 держави-підписанти Римського статуту Путіна і передати його до Гааги у разі його приїзду на їхню територію. Проте ні КНР, ні Киргизстан не є членами МКС. 

17 жовтня Путін, як очікується, братиме участь в урочистому заході з нагоди відкриття форуму, присвяченому ініціативі "Один пояс, один шлях", і вестиме перемовини з лідерами В'єтнаму, Таїланду, Монголії та Лаосу. Його зустріч з лідером КНР Сі Цзіньпіном відбудеться наступного дня, 18 жовтня, після виступів обох на форумі. 

Востаннє російський диктатор бував у Китаї у лютому 2022 року, незадовго до початку російського повномасштабного вторгнення. Тоді Путін був присутній на зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

Нагадаємо,  у березні 2023 року голова Китаю Сі Цзіньпін приїздив до Москви. Це стало його першою закордонною поїздкою після третього обрання на посаді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ЦРУ відзначили, що залежність Москви від КНР невпинно зростає від початку повномасштабної війни. Зважаючи на темпи та обсяги цього процесу росія може скоро стати економічною колонією Китаю.

 

Головне