Крим необхідно звільнити для безпеки судноплавства, - Резніков

Крим необхідно звільнити для безпеки судноплавства, - Резніков

Голова Міністерства оборони України Олексій Резніков заявив, що необхідно деокупувати Крим для гарантування цілковитої безпеки і свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях.

Про це він повідомив на Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи в Бухаресті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для забезпечення 100-відсоткової безпеки і свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях Крим має бути звільнений. І він буде звільнений. Крим знову повернеться в українську родину, як це було в 1991 році. Крим – це Україна", - наголосив міністр.

За його словами на конференції, Україна зробить усе необхідне для звільнення Кримського півострова. Водночас очільник Міноборони наголосив на важливості свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях, яка веде до "продовольчої безпеки" для світу та економічної - для України.

Крім того, Резніков заявив про зустрічі з представниками військово-промислового комплексу Румунії. Країна "виготовляє деякі цікаві речі, що потрібні Україні".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Інформаційний Спротив розповів, що цьогорічний пляжний сезон у Криму скоріш за все скасовується. А все через те, що окупанти перетворюють пляжі півострова на фортифікаційні споруди. За даними представників групи, у низці кримських міст людям забороняють приходити на пляжі та купатися. Також не можна купатися і в озерах.

Також у тимчасово окупованому Криму на тлі підготовки до можливого контрнаступу ЗСУ цього року не проводитимуть військовий парад на 9 травня. За словами так званого “голови” півострова Сергія Аксьонова, це рішення ухвалено “з міркувань безпеки”.

Головне