Країни Європи мають бути готовими "до бою", - глава Міноборони Нідерландів

Країни Європи мають бути готовими

Жодна з країн Європи на сьогодні не здатна своїми силами впоратися з безпековими викликами, а тому європейцям варто спільними зусиллям розбудовувати "надійну європейську оборону". На цьому в ході виступу на Берлінській конференції з безпеки (Berlin Security Conference, BSC) наголосила очільниця нідерландського оборонного відомства Кайса Оллонґрен.

Міністерка підкреслила, що Європа має зайнятися посиленням свої збройних сил, щоб бути "готовою до бою". 

"Європейський Союз має готуватись до бою, якщо хоче залишитись зоною стабільності та миру. Для цього потрібно запровадити низку змін у військових структурах його країн-членів", – додала вона.

Оллонґрен зауважила, що території блоку воєн не було і щоб в майбутньому ситуація не змінилась треба діяти зараз.

"Ми повинні зробити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути "готовими до бою", – заявила голова Міноборони. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню AP зазначив, що якщо Україна програє, "росія, швидше за все, вторгнеться до країн НАТО, і воюватимуть уже американські діти".

Як писав "Ми-Україна" раніше, румунський прем'єр Марчел Чолаку заявив, що якщо у війні переможе не Україна, Європі доведеться зіткнутися з активізацією популістських сил з проросійською позицією. Він закликав європейців задуматися, скільки "двійників Путіна" з'явиться в ЄС серед політиків-популістів.

Головне