Костін розповів про відкриті в Україні справи проти російських пропагандистів

Костін розповів про відкриті в Україні справи проти російських пропагандистів

В Україні вже відкрили кілька проваджень проти російських пропагандистів, які публічно підтримують війну росії. Про це розповів Генеральний прокурор України Андрій Костін в інтерв’ю "Ми-Україна".

"Ви згадали таку постать як Соловйов. В нас є кілька проваджень щодо таких постатей як Соловйов, які в тому числі є тими, хто підтримує публічно і агресію, і тих, хто закликає до агресії. І є в нас провадження щодо тих, хто закликає до геноциду. Це дуже важливо", - зазначив голова Офісу Генерального прокурора.

Також він додав, що в Україні до відповідальності можуть притягнути майже всіх росіян, ким би вони не були.

"Хотів би згадати, що в нашому кримінальному кодексі є злочин агресії, є злочин геноциду і є спеціальні прокурори, слідчі, які займаються саме цими двома злочинами. Я нагадаю, що ми тільки не можемо в Україні притягнути до відповідальності Путіна, прем'єр-міністра та міністра закордонних справ. Всіх інших можемо притягнути і ми це робимо. Тому що ми маємо провадження відносно депутатів парламенту російської федерації, багатьох військових, в тому числі генералів. Коли ми отримуємо достатню кількість доказів, то ми пред'являємо підозру. На жаль поки це заочно", - зазначив Генпрокурор. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що війна росії, яку вона розв’язала в Україні, торкнулася багатьох країн світу.

Головне