Король Великої Британії відзначив "рішучість і силу" українського народу, які надихають

Король Великої Британії відзначив

Король Великої Британії Чарльз ІІІ відзначив "рішучість і силу" українського народу, які надихають, під час російської повномасштабної агресії.

Про це повідомило британське видання The Independent з посиланням на заяву Чарльза ІІІ до другої річниці повномасштабного вторгнення росії.

"Рішучість і сила українського народу надихають, у той час, як неспровокований напад на їхню землю, їхні життя ... триває третій, трагічний, рік", - наголосив британський монарх.

Також король відзначив зусилля Сполученого Королівства та їхніх союзників у питанні підтримки України "у цей час великих страждань і потреб". За його словами, "його серце з усіма постраждалими" від війни. Він згадує їх "у своїх думках і молитвах".

"Попри величезні труднощі та біль, яких вони зазнали, українці продовжують демонструвати героїзм, з яким їх так тісно асоціює світ. Це справжня доблесть перед обличчям невимовної агресії. Я відчув це особисто під час численних зустрічей з українцями, які мав з початку війни, від президента Зеленського та пані Зеленської до новобранців, які проходять підготовку тут, у Сполученому Королівстві", - додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лікарі виявили рак у короля Великої Британії Карла III. Йому порадили призупинити виконання публічних обов'язків.  Новина з’явилася через тиждень після того, як принцесу Кейт і короля виписали з приватної лондонської клініки після індивідуальних процедур.

Головне