Киргизстан застерігає своїх громадян від поїздок в росію: причина

Киргизстан застерігає своїх громадян від поїздок в росію: причина

Міністерство закордонних справ Киргизстану випустило офіційну рекомендацію для своїх громадян тимчасово утриматися від поїздок до російської федерації.

Відповідне рішення пов'язане з продовженням дії на території рф додаткових заходів безпеки та режиму посиленого контролю пропуску іноземних громадян через державний кордон.

"Рекомендується громадянам Киргизстану, які не мають вагомих підстав для в'їзду до рф, тимчасово утриматися від поїздок на її територію до зняття вищезазначених заходів", - йдеться у повідомленні киргизького МЗС.

Як відомо, у квітні аналогічну заяву робила влада Таджикистану. Таджицька сторона висловила занепокоєння російському послу через відмови у в'їзді своїм громадянам в рф. РосЗМІ пишуть, що з проблемами таджики зіткнулись після теракту в "Крокус Сіті Холі", у справі про який фігурують громадяни цієї країни. Після теракту у Підмосков'ї 22 березня силовики в рф розпочали масштабні антимігрантські рейди. Також посилилися перевірки людей зі "східною зовнішністю".

Нагадаємо, у ніч на 5 вересня в повітряному просторі Білорусі, неподалік від українського кордону, було збито російський  безпілотний літальний апарат. Знищений дрон міг бути російським ударним безпілотником Shahed. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість загиблих унаслідок російського обстрілу навчального закладу в Полтаві зросла до 54. Ще 297 людей постраждали.

Головне