Громадян Таджикистану закликали утриматись від поїздок в рф

Громадян Таджикистану закликали утриматись від поїздок в рф

Влада Таджикистану застерегла своїх громадян від поїздок на територію росії. Відповідне попередження опублікувало зовнішньополітичне відомство країни.

"Міністерство закордонних справ Республіки Таджикистан рекомендує громадянам країни тимчасово утриматися від поїздок на територію Росії на всіх транспортах без гострої необхідності", - йдеться у дописі.

Що послужило причиною публікації у відомстві не уточнили.

ЗМІ раніше писали, що у період з 22 квітня на пункті перетину "Саргарчин", що на кодоні Казахстану та рф, застрягли близько 180 автівок на таджицьких номерах. З цього приводу МЗС Таджикистану висловило послу рф в країні занепокоєння. Амбасадору було доведено "занепокоєння таджицької сторони необґрунтованими випадками відмови у в'їзді до рф громадян Таджикистану, які набули масового характеру".

Нагадаємо, після теракту у Підмосков'ї 22 березня силовики в рф розпочали масштабні антимігрантські рейди. Також посилилися перевірки людей зі "східною зовнішністю".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 31 березня російська влада офіційно звинуватила Україну у теракті в концертному залі "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї, який стався 22 березня. Тим часом журналісти Reuters дізнались, що напередодні теракту Іран попередив Москву про потенційну загрозу. Інформація була отримана під час допитів осіб, заарештованих у зв'язку зі смертоносними вибухами на іранській території.

Головне