Київський метрополітен розірвав договір на будівництво гілки на Виноградар

Київський метрополітен розірвав договір на будівництво гілки на Виноградар

Київський метрополітен розірвав договір з "Київметробудом" на будівництво гілки на Виноградар через зрив терміну будівництва.

Про це повідомили на сторінці закупівлі в Prozorro. Як зазначається, "Київський метрополітен" встиг перерахувати підряднику понад 4 млрд грн авансу. Проте тепер ці кошти підрядник "Київметробуд" має повернути назад.

Причинами розриву договору стали порушення зобов'язань однієї зі сторін, які були вказані при укладанні цієї угоди.

"Умовами п. 4.2.6. Договору визначено право Замовника відмовитися від цього Договору та вимагати відшкодування збитків, якщо Підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх у строк, визначений цим Договором, стає неможливим", - йдеться на сторінці тендеру.

Внаслідок цього "Київський метрополітен" відмовився від зобов’язань в частині виконання будівельних робіт. Підрядник про це був повідомлений.

Нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" в Києві почали будувати у 2019-му році, а відкрити їх планувалося наприкінці 2021-го року. Пізніше ці терміни вдалося перенести на травень 2023 року.

Нагадаємо, закривати роботу деяких станцій червоної гілки метрополітену під час ремонту мосту Метро у Києві не будуть. Заплановане на 2024 рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро жодним чином не вплине на роботу метрополітену.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, закриття перегону між станціями київського метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" на час проведення планового ремонту не планується.

 

 

Головне