Капелюх Наполеона Бонапарта продали на паризькому аукціоні за €1,9 млн

Капелюх Наполеона Бонапарта продали на паризькому аукціоні за €1,9 млн

Капелюх Наполеона Бонапарта в неділю, 19 листопада, продали на аукціоні в Парижі за 1,9 млн євро. Цей капелюх був у Наполеона в період правління Французькою імперією в 19 столітті.

Про це повідомило видання BBC. Ім'я людини, яка придбала річ, невідоме.

Попередньо дворогий капелюх із чорного бобра був оцінений у 600–800 тис. євро. Цей головний убір був частиною іміджу Наполеона. Носіння набік робило імператора впізнаваним у бою.

Загалом протягом багатьох років Наполеон Бонапарт володів приблизно 120 подібними капелюхами. Проте зберіглось таких капелюхів лише 20, більшість із них наразі в приватних колекціях.

"Люди впізнавали цей капелюх всюди. Коли вони бачили його на полях битв, вони знали, що там був Наполеон. А коли був наодинці, він завжди мав його на голові або в руці, а іноді він кидав його на землю. Це був образ - символ імператора", - розповів аукціоніст Жан П’єр Осена.

Капелюх, який продали за 1,9 млн євро, протягом 19 століття зберігався в родині палацового квартирмейстера Наполеона. Капелюх має знак, який Наполеон прикріпив до нього в 1815 році під час перетину Середземного моря, після завершення свого вигнання на Ельбі та повернення до влади на короткий час.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "Барбі" на честь фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася потиснути руку росіянці після поєдинку, виставили на благодійний аукціон. Лялька коштує 10 000 доларів. 

Головне