Кабмін вдосконалив процедуру продажу арештованих активів за кордоном, - АРМА

Кабмін вдосконалив процедуру продажу арештованих активів за кордоном, - АРМА

Кабінет міністрів вдосконалив процедуру продажу арештованих активів та унормував їх реалізацію за кордоном.

Про це повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума у Telegram.

За її словами, всі продажі арештованого майна тепер відбуватимуться через електронну платформу Prozorro Продажі.

"Мені залишається лише щиро привітати інвесторів та потенційних покупців арештованих активів з новими прозорими та надійними правилами. По-друге, відтепер Україна спроможна реалізовувати арештовані активи за кордоном", - йдеться у дописі.

За її словами, ухвалення цих змін дозволить повернути довіру суспільства до проведення конкурсів з реалізації арештованих активів та прискорити темпи наповнення бюджету в умовах війни.

Однією з перших можливих продаж стане 92-метрова яхта Royal Romance, яка належала сім'ї Віктора Медведчука та розташована в Хорватії. АРМА вважає, що отримані кошти від цієї реалізації підтримають обороноздатність України та допоможуть у перемозі над ворогом.

Раніше, 11 квітня 2022 року, яхту Royal Romance передали управлінню АРМА для подальшої реалізації. Саме зараз винайдено модель, яка дозволить реалізувати арештоване майно за межами України. Це особливо важливо, оскільки такий механізм дозволить отримати кошти від реалізації дороговартісного арештованого майна без його переміщення в Україну.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Фінляндія заявила про рекордне число прохачів притулку, які йдуть через рф.

Головне