ЄС запровадив санкції проти осіб, що причетні до спроб дестабілізації у Молдові

ЄС запровадив санкції проти осіб, що причетні до спроб дестабілізації у Молдові

У Європейському Союзі запровадили санкції проти проти шести осіб та однієї організації, які причетні до дестабілізації ситуації у Молдові. Про це оголосили у Раді Європейського Союзу, пише The Financial Times.

Згідно з оприлюдненими даними, організацією, яка опинилася під санкціями, є Scutul Poporului. Це асоціація колишніх силовиків, яка вже не один раз намагалася підірвати демократичний уряд Молдови "шляхом підбурювання до заворушень і насильницьких демонстрацій". Крім самої організації під санкціями ЄС опинився і лідер Scutul Poporului.

Також під обмеження потрапив заступник голови департаменту оперативної розвідки федеральної служби безпеки рф, що причетний до таємних операцій рф у Молдові, а саме в Придністров'ї, починаючи з 2016 року.

Запровадили санкції і проти власників ЗМІ Молдови, які поширювали інформацію, що була спрямована на перешкоджання та підрив демократичного політичного процесу у країні.

Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів та заборону на надання цим особам коштів громадянами та компаніями ЄС. Крім того їм заборонено в'їзд на територію ЄС чи транзит нею.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент країни-агресорки Володимир Путін у четвер, 29 лютого, може винести своє рішення щодо приєднання невизнаного Придністров'я до рф.

Головне