ЄС обговорить з Україною майбутні "гарантії безпеки"

ЄС обговорить з Україною майбутні

Європейський Союз має намір обговорювати з Україною майбутні "гарантії безпеки". Блок також продовжуватиме "надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно".

Лідери країн ЄС наголосили, що потрібно прискорити постачання ракет і боєприпасів Україні. Зокрема, йшлося про план Євросоюзу із постачання 1 млн боєприпасів за рік. Крім того, Україну потрібно забезпечити системами протиповітряної оборони "для захисту населення, критичної та енергетичної інфраструктури".

Також у довгостроковій перспективі ЄС разом з партнерами планують обговорити майбутні безпекові зобов'язання перед Україною. Вони допоможуть Києву захищати себе, протистояти спробам дестабілізації та стримувати акти агресії.

Лідери країн-членів європейського блоку доручили топ-дипломату ЄС на основі рамок, які будуть ухвалені Радою ЄС, провести консультації з Україною. Вони стосуються зобов'язань ЄС у сфері безпеки. Топ-дипломати повинен доповісти про результати обговрення на засіданні Європейської ради у грудні цього року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лідери держав-членів Євросоюзу схвалили план із застосування мільярдів євро, зароблених на заморожених в ЄС російських активах, на допомогу Україні

Головне