Японія виділить Україні допомогу на $12,1 млрд: частина коштів надійде найближчим часом

Японія виділить Україні допомогу на $12,1 млрд: частина коштів надійде найближчим часом

Японія надасть Україні допомогу на 12,1 млрд доларів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі зі своїм японським колегою.

За словами очільника українського уряду, під час зустрічі Фуміо Кішіда наголосив - позиція Японії щодо підтримки України залишається непохитною.

"Під час нашої зустрічі він (Фуміо Кішіда, - ред.) повідомив, що Японія надасть Україні допомоги на 12,1 млрд доларів, включно з оголошеним та реалізованим обсягом. Це, зокрема, грант на суму 4,7 млрд доларів, який отримаємо до кінця цього місяця", - наголосив Шмигаль.

Крім того український прем'єр повідомив, що обговорив зі своїм колегою низку важливих питань.

"Україна постійно відчуває солідарність Японії - у макрофінансовій, гуманітарній, санкційній підтримці. Наші країни зближує наявність тимчасово окупованих росією територій. Наше спільне завдання - перемогти деструктивні сили, що намагаються відкинути людство в минуле", - зазначив Денис Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Денис Шмигаль оголосив про рішення Японії виділити 1,25 млрд євро на підтримку японських інвесторів в Україні.

Головне