Ізраїль атакували з сектора Газа ракетами: поранено сім цивільних

Ізраїль атакували з сектора Газа ракетами: поранено сім цивільних

Із сектору Газа за добу запустили щонайменше 25 ракет по Ізраїлю. При цьому семеро людей дістали поранень.

Про це повідомило видання The Jerusalem Post. Як зазначається, перші три ракети впали поблизу кордону з сектором Газа на відкритій місцевості. Таким чином ізраїльські військові не активували системи ППО. Пізніше з анклаву випустили ще 22 ракети.

Внаслідок атаки дві ракети розірвалися в ізраїльському місті Сдерот. Ще чотири ракети вдалося перехопити. Інші 16 ракет впали на ненаселеній території.

Відповідальність за обстріл взяли на себе угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад".

За кілька годин до ракетного удару у в'язниці в Ізраїлі помер високопоставлений член "Ісламського джихаду" Хадер Аднан. Представники "Ісламського джихаду" заявили, що Ізраїль "заплатить високу ціну" за його смерть.

У зв'язку зі смертю Аднана "Ісламський джихад" закликав до масових протестів у Газі та на Західному березі річки Йордан.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 14:30 6 квітня по території Ізраїлю було випущено безліч ракет з Лівану. У містах Бетцет і Шломі в Західній Галілеї, які межують з Ліваном, було чути сигнал про наближення ракет. Як зазначається, офіс прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу заявляє, що глава уряду скликав зустріч з представниками оборони щодо ракетних атак з Лівану. Вона відбулася вже ввечері, 6 квітня. Кабінет міністрів не збирався вже два місяці.

У відповідь на ракетні удари по Ізраїлю з сирійської території ЦАХАЛ – ізраїльська Армія оборони – завдала обстрілу.

Головне