Із тимчасово окупованої Голої Пристані вивезли сім’ю із двома дітьми, – Лубінець

Із тимчасово окупованої Голої Пристані вивезли сім’ю із двома дітьми, – Лубінець

На підконтрольну Україні територію із тимчасово окупованої Голої Пристані, що на Херсонщині, виїхала сім’я із двома дітьми: 12-річним хлопчиком та 5-річною дівчинкою. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Через брак коштів родина не могла виїхати швидше, але через побоювання, що дітей можуть відібрати окупанти – знайшли можливість евакуюватися.

"12-річний хлопчик та 5-річна дівчинка разом із батьками виїхали з міста Гола Пристань, яке нині тимчасово окуповане. У будинок українців тричі приходили російські військові з обшуками, а на прохання здійснювати огляд без автоматів, щоб не лякати дітей, отримували відмову", – написав він у телеграмі.

Нагадаємо, двоє військовослужбовців, яких підозрюють у вбивстві працівника поліції на Вінниччині, перевозили у своїй автівці гранати. Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, бомбардувальник ВКС рф "впустив" чергову авіаційну бомбу на територію російської Бєлгородської області. Нерозірваний ФАБ-500 був виявлений поблизу хутора Стадників Шебекинського округу, пише ASTRA. 

Головне